[...] razy sprowadzila na ziemie, ze mam nie kombinowac za bardzo tylko jesc prosto i zdrowo, na maxa cwiczyc i wszystko bedzie git. Moralesudaj sie do Oblima swietne przepisy na chlebki na zakwasie, mozesz sie pomeczyc. Albo poszukaj sklepu eko maja tam chleb Ekoland na zakwasie. Nawet w malych piekarniach oszukuja i poki ich nie przycisniesz to nie [...]
[...] Mam nadzieję, że nie wypłyną negatywnie na trening. Dieta: Miałem na kolacje zjeść owsiankę, ale poszedłem o 19 do Lidla i jak zobaczyłem świeżutki i gorący jeszcze chleb razowy na zakwasie to nie wytrzymałem. Owsianka będzie jutro %-). 1) jajecznica na maśle z chlebem razowym + jabłko 2) spaghetti + chleb razowy z serkiem wiejskim 3) [...]
tylko ze na zakwasie trzeba dac mu czas do wyrośnięcia, 3h to chleb jest pompowany przez drozdze a na zakwasie bakterie sprawiaja ze staje sie zdrowszy i łatwiej strawialny i o to chodzi. De facto twoj chleb z maszyny nie będzie sie róznił od tego kupionego w sklepie.
Też się przymierzam do pieczywa na zakwasie, ale właśnie takiego 100% żytniego Do tej pory moja mama piekła chleb, ale mieszany, wieloziarnisty. Zakwasu nie robiła, bo dostała od kogoś trochę odłożonej masy na chleb i teraz zresztą też zawsze odkłada trochę masy, jako zakwas. Dlatego największy problem stanowi zrobienie pierwszego zakwasu, ale [...]
Dzięki dziewczyny. Puszki - wiem, wiem - po prostu kończyłam taką pyszną pastę z fasoli z czasów przed sfd ;). Masło - też wiem, że lepiej chleb posmarować awokado. Wypadek przy pracy, bardzo dobrze, że wyłapany, bo im tych wypadków mniej, tym lepiej. Resztę tłuszczy mam raczej ok, do sałatek oliwa z oliwek, albo olej lniany, na patelnię idzie [...]
Kacper - radzę pójść do fizjoterapeuty. Przez internet nikt Ci kompetentnie nie pomoże. Tomb - kupuję chleb żytni na zakwasie bez drożdży. Przyrządzam w takim grillu: /SFD/Images/2015/12/1/3ee448303aeb4e4aab9614c423122dfd.jpg Wpis za wczoraj: Trening udany, w końcu coś moja marna klatka ruszyła siłowo. Dostarczam kalorii ile trzeba, nie ma [...]
MÓJ PIERWSZY CHLEBEK BEZGLUTENOWY NA ZAKWASIE Tak się składa, że szukałam i szukałam i na tym forum nie znalazłam takiego przepisu, więc wrzucam taki wg którego robiłam chlebek. ZAKWAS BEZGLUTENOWY: 10 dag mąki gryczanej (można inną bezglutenową, ale ja akurat taką miałam, można też zrobić 2 zakwasy z dwóch różnych mąk, ale ja już nie chciałam [...]
[...] nieźle... W ostatnim posiłku brak tłuszczu. Niepotrzebny też tak chudy nabiał. Lepszy jest półtłusty/tłusty, bardziej wartościowy. Chleb razowy może być , ale lepszy byłby chleb pełnoziarnisty na zakwasie. Jak chcesz, to zajrzyj, dlaczego: [...]
[...] @-) wiadomo, że w talerzu zupy to tego ziemniaka będzie może pół, ale jak narazie trzymam abstynencję ziemniaczaną i nie wiem, czy na taką ilość w ogóle można sobie pozwolić. Czy chleb domowy na zakwasie, ale pszenny (pełnoziarnisty lub razowy) lub mieszany jest dozwolony, czy jednak tylko żytni? Mam takie smakowite przepisy do przetestowania :-?
Julietta a pieczesz chleb na zakwasir czy na drożdżach? Bo jak na zakwasie to mam sprawdzony przepis, na którym chlebek mi zawsze wychodzi. Ten był na drożdzach. Ale wolałabym na zakwasie ;-) Tylko nie umię tego zakwasu wyhodować, kiedyś juź mi chyba podawałaś przepis na zakwas, zanotowałam sobie i niestety zgubiłam }:-( Po tym kamieniu, co [...]
[...] B/T/W 100/70/193 - rozpusta węglowa |-) 1) DT i DNT bez różnicy? 2) Aha, glutenu nie jeść? Teraz jak mam tyle węgli, to mogłabym je wykorzystać na kanapki? (mogę kupować chleb żytni 100% na zakwasie) 3) Posiłki powinny mieć w miarę równe makro? I czy mogę jeść/pić osobno węglowodany? np. owoce lub sok pomidorowy - to zamiast kanapki na [...]
17.01.2013, dzień 13, DNT aero: rowerek, 35 min, HRavg 158 dzisiaj upiekłam chleb zytni razowy na zakwasie z przepisu Oveji i zrobiłam nutellę z przepisów SFD. Chleb spróbuję jutro na śniadania a nutelli więcej nie zrobie, bo nie miałam dzisiaj w misce a zjadłam i to nawet nie wiem ile :/ jutro rano, za karę, troche pobiegam. Muszę się trzymać [...]
Tłuszcz jełczeje jak już, stęchła mąka to jest jak się ją w wilgoci przechowuję. Tak się składa że każdy technolog żywności rozróżni czy chleb jest razowy żytni czy pszenny, nie na zakwasie i podbarwiony. Wskazuję na to ogół czynników - wygląd, smak, tekstura, zapach i trwałość. To co napisałaś to jakaś teoria spiskowa. Idąc Twoim tokiem [...]
Chleb najwyższej jakości na pewno nie jest. Sama mąka kosztuje około 3-4zł typ 2000. Na zakwasie taki chlebek kosztuje około 7-8zł( jak dobrze pójdzie to i za 5-6 się znajdzie) ale na zakwasie o wiele więcej roboty z nim jest więc taki na drożdżach byłby tańszy przy masowej produkcji ale raczej myślę, że aż taki tani by nie był. W lidlu nie bywam [...]
Chleba zytniego nie trzeba wyrabiac dlugo, to nie pszenica zeby sie gluten wytworzyl. O chlebie i zakwasie polecam te strone: http://www.chleb.info.pl/moje-chleby-receptury/pieczywo-na-zakwasie/pieczywo-zytnie. Jak nie mozesz jesc wiecej miesa to jedz wiecej straczkow albo jajek.
[...] Dodatkowo rozpiski odechciało mi się robić, bo nie mam ciągle wagi i zwykle wpisuję "na oko". jedyna miarka jaką posiadam to od białka. Wczoraj znalazłam w sklepie chleb żytni na zakwasie bez polepszaczy i innych karmeli. już go miałam w koszyku i pomyślałam - "i co w rozpisce wpiszę kroma? nie ma takiej miary". i odłożyłam. [...]